Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

-50 κιλά σε 8 μήνες

Καλημέρα, καλή εβδομάδα!
Κατ’ αρχήν το ευχάριστο και πιο σημαντικό... αν και το μαρτύρησα στον τίτλο της ανάρτησης... ξεφορτώθηκα 50 κιλά σε 8 μήνες μετά το χειρουργείο μου. Έφυγε από επάνω μου ένας άνθρωπος!
Στην φάση που είμαι τώρα, ο οργανισμός δεν χάνει κιλά όπως συνέβαινε τους πρώτους μήνες. Είμαι σε φυσιολογική απώλεια πλέον. Άλλωστε το σώμα προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Ναι είναι σε μια συνεχή προσαρμογή. Για παράδειγμα αυτό που μου συμβαίνει είναι να νιώθω κάποια «πιασίματα» στα κόκαλα της λεκάνης, στους γοφούς, στη μέση.Φεύγει το λίπος και παίρνουν τον «αέρα» τους τα οστά μου! Όπως έχω διαβάσει αυτό συμβαίνει σχεδόν σε όλους όταν χάνουν γρήγορα πάρα πολλά κιλά.
Βλέποντας το σώμα  στον καθρέπτη, η χαλάρωση υπάρχει σε πολλά σημεία του σώματος. Στα πιο εμφανή  είναι σαν να βλέπεις το δέρμα  ...πλισέ! Ανάμεσα στα μπούτια μου και στα μπράτσα μου η χαλάρωση δείχνει σαν ύφασμα κρεμασμένο. Η αλήθεια είναι πως στα μπούτια δεν είχα βάλει ποτέ συσφικτική και άρχισα να το κάνω τώρα, μπας και μαζέψει κατιτίς. Δεν περιμένω να γίνει κάνα θαύμα, αλλά τουλάχιστον να μην γιγαντωθεί το σακούλιασμα. Φοράω ελαστικά παντελόνια φόρμας και κάπως κρατάνε το δέρμα. Δεν έχει τελειώσει βέβαια το όλο θέμα γιατί μέχρι να σταματήσει το σώμα να χάνει κιλά, δεν θα σταματήσει και η χαλάρωση. Περιμένω να αδειάσει εντελώς η σαμπρέλα που έχω γύρω απ’ το στομάχι και τα πλευρά. Η δε κοιλιά παραμένει όπως ήταν. Η κρέμα βοηθά να παραμένει στη θέση της. Χάνω πόντους (μάλιστα τα ράμματα της επέμβαση έχουν μικρύνει πάρα πολύ και μοιάζουν σαν σπυράκια σε σχέση με το πως ήταν τις πρώτες μέρες) γύρω από αυτήν και χαίρομαι που τουλάχιστον διατηρεί την χαλάρωση που είχε όπως είναι!

Το θετικό: χθες πήγαμε σούπερ μάρκετ με τα πόδια με τον άντρα μου. Στο πήγαινε ένα σημείο του δρόμου είναι κατηφόρα στο έλα ανηφόρα. Αυτή την ανηφόρα όποτε την περνούσα μου κοβόταν η ανάσα και συνήθως την απέφευγα πηγαίνοντας από άλλο δρόμο για να φτάσω στο σπίτι μου. Χθες την διάβηκα μιλώντας κιόλας χωρίς να μου κοπεί η ανάσα! Αυτό το χάρηκα απίστευτα.

Τι άλλο; Δεν είναι ακόμη απ’ τα θετικά αλλά με το δαφνέλαιο έχει κάπως μετριάσει η απώλεια των μαλλιών μου. Έχω πολλές φύτρες η οποίες παραμένουν στην θέση τους. Η τρίχα παραμένει αδύνατη. Κι όχι τίποτε άλλο, το να χάνεις κιλά και να είσαι σε εμμηνόπαυση, είναι ένας δυνατός συνδυασμός για τριχόπτωση. Ελπίζω όσο περνάνε οι βδομάδες να χάνονται ελάχιστες τρίχες την φορά για να καταφέρω πάλι να έχω έστω ένα κοντό καρεδάκι στα μαλλιά!

5 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ!!!
    Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο!
    Συνέχισε ΔΥΝΑΤΑ!!!!
    👏👏👏👏👏

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ερωτηματικά που εμφανίζονται; υποτίθεται ότι είναι χέρια που χειροκροτούν...

      Διαγραφή
    2. Να’σαι καλά Λένα μου!

      Τα emoticons όποτε θέλουν δουλεύουν, όποτε θέλουν εξαφανίζονται. Απ’τα περίεργα του google! :P

      Διαγραφή
  2. Μπράβο Μαρία!!! Είμαι περήφανη για σένα! Σου εύχομαι από εδώ και πέρα καμία ανηφόρα να μην σε... καθυστερεί!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!