Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Ξανά στα επείγοντα

Η σύγχυση με τον καρδιολόγο με οδήγησε το βράδυ κατά τις 9 στα επείγοντα του νοσοκομείου. Ένιωθα την καρδιά μου να πεταρίζει, ένιωθα να φουντώνω, να έχω τάση για εμετό, τάση για λιποθυμία, τα πόδια μου να μη με κρατάνε.
Στα επείγοντα οι σφύξεις μου ήταν κανονικές για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό: 78 στο λεπτό και η πίεση μου επίσης άριστη: 13 με 8.
Όμως τα υπόλοιπα συμπτώματα; Αμέσως με είδε καρδιολόγος και με ρώτησε αν τυχόν αγχώθηκα με κάποια κατάσταση. Του εξήγησα πως συγχύστηκα λίγο με τον καρδιολόγο που με παρακολουθεί. Με έβαλαν να ξαπλώσω και μου πήραν αίμα. Τι να περιγράψω για το όλο τρύπημα; Ούρλιαξα απ'τον πόνο γιατί μου πήρε αίμα απ'το πάνω μέρος της παλάμης και σκάλιζε την βελόνα η νοσοκόμα για να πετύχει την μικρή φλέβα και να κάνει την λήψη κι αφού δεν τα κατάφερε με ξανατρύπησε σε ένα σημείο λίγο πιο κάτω και ξανά σκάλισμα ώσπου κατάφερε να πάρει αίμα. Κι αφού κατάφερε να μου κάνει και την καμπόση πως και καλά εγώ ήμουν λιγόψυχη κι ότι απ'την φαντασία μου πονούσα (που να μη σώσει και ποτέ να μην της ανανεώσουν την σύμβαση, αν είναι με σύμβαση), το αίμα που χύθηκε μετά μου λέρωσε την παλάμη και την φούστα. Λες και βάλθηκε να με αυτοκτονήσει η σιχαμένη. Τι να πω για την ένεση που μου έκανε για να συνέλθω απ'την όλη κατάσταση μου που είχα παγώσει, που νόμιζα πως θα πέσω κάτω απ'το κρεβάτι των επειγόντων, που έτρεμα ολόκληρη. Με ξέρανε και δεν τολμούσα για κάμποση ώρα να σταθώ ανάσκελα κανονικά παρά έμενα κολλημένη στο δεξί πλευρό μου. Αξέχαστη και η εμπειρία του να μου βάλει την πεταλούδα έπειτα επάνω στη ορατή φλέβα στο εσωτερικό του αγκώνα μου! Νοσοκόμα που δεν ξέρει να ελέγχει το χέρι της και νομίζει πως εκπαιδεύεται πάνω σε κούκλα, δεν της αξίζει να έχει πτυχίο. Καλύτερα να στρώνει τα κρεβάτια στους ορόφους και να καθαρίζει πάπιες παρά να κάνει τους ασθενείς να υποφέρουν περισσότερο απ' ότι ήδη υποφέρουν. Το αποτέλεσμα εξαιτίας της είναι ότι με πονάει το επάνω μέρος της παλάμης και δεν μπορώ να το αγγίξω (δεν λέω να το "ακουμπήσω" γιατί δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση). 
Οι πρώτες εξετάσεις αίματος έδειξαν καλές. Ο καρδιολόγος μου έκανε καρδιογράφημα, μου έκανε και υπέρηχο. Όλα καλά. Με ρώτησε τι χάπια παίρνω για την καρδιά, του τα είπα και μου είπε πως έπρεπε να περιμένω μέχρι τις 3 τα ξημερώματα να μου πάρει πάλι αίμα για να δούμε τα ένζυμα της καρδιάς αν ήταν εντάξει. Στο σπίτι διαπίστωσα πως απ'την πρώτη εξέταση δεν υπήρχε κάποιο αποτέλεσμα και είχαν σημειώσει πως χρειαζόταν επανεξέταση. 
Συνήλθα στο μεταξύ, μου έδωσαν παραπεμπτικό κι έβγαλα κι ακτινογραφίες θώρακος. Που έδειξαν εντάξει και μετά παρέμεινα έξω απ'τα επείγοντα στο σαλονάκι να περιμένουμε εγώ κι ο άντρας μου μέχρι τις 3 το ξημέρωμα. Αυτή η αναμονή μας τρέλανε και τους ίδιους. Ο άντρας μου είχε γυρίσει απ'την δουλειά ταλαιπωρημένος δεν πρόλαβε να ξεκουραστεί μια στάλα και τον πήρε ο ύπνος εκεί στο άβολο κάθισμα της αναμονής. Έμπαζε και κρύο απ'τις ανοιχτές πόρτες όσο περνούσε η ώρα. Κατά τις 3 παρά έρχεται ο καρδιολόγος και μας φωνάζει να μου πάρει αίμα κι ο άντρας μου να βγάλει το παραπεμπτικό. Δεν αντέχουν οι φλέβες μου άλλα τρυπήματα πλέον. Μου πήρε αίμα απ'το άλλο χέρι και πόνεσα αρκετά. Κράτησα την ψυχραιμία μου γιατί ήταν η τελευταία εξέταση. Κατά τις 3,5 βγήκε το αποτέλεσμα. Ήταν καλό.
Ο γιατρός μου είπε πως όλο αυτό ίσως ήταν παρενέργεια απ 'το χάπι για την αρρυθμία. Μου πρότεινε να παίρνω μόνο 1/2 την ημέρα κι όχι δύο μισά όπως είχε καθορίσει ο καρδιολόγος που με παρακολουθεί. Αν τυχόν μου είπε διαφωνήσει με αυτή την αλλαγή καλύτερα να αλλάξω καρδιολόγο, ήταν η συμβουλή του!`Δεν γίνεται να παίρνω τέτοια δόση και να μου πέφτουν οι σφύξεις τόσο πολύ στους 45 με 50. Μου ευχήθηκε περαστικά και φύγαμε. Στο σπίτι επιστρέψαμε στις 4,5 το ξημέρωμα!

Το κουβέντιασα με τον άντρα μου κι αποφάσισα να κλείσω ραντεβού στο χειρουργό μου, μέσα στην εβδομάδα. Έχει περάσει ακριβώς ένα 4μηνο απ'την ημέρα που με χειρούργησε και πρέπει να ενημερωθεί για όλα όσα μου έτυχαν μετά το χειρουργείο. Οι οδηγίες του θα μου είναι πολύτιμες και μάλιστα σκέφτομαι πλέον να κλείσω κι ένα ραντεβού με τον καρδιολόγο της ομάδας του ώστε να με δει κι αυτός και να με συμβουλέψει. Σκοπός είναι μια κατάσταση υγείας να βελτιώνεται κι όχι να παρουσιάζει συνεχώς παρενέργειες. Όπως ρύθμισα τα του θυρεοειδή μου και είμαι καλά, το ίδιο θα κάνω και με την καρδιά μου.

2 σχόλια:

  1. Διαβάζοντας το κείμενό σου και λιγο πριν φτασω στο τέλος αυτό σκεφτόμουν και εγώ. Ισως είναι καλύτερα να σου συστήσει εκείνος κάποιον καρδιολόγο που να έχει συνεργασία έτσι ώστε να έχει και άμεση ενημέρωση. Οσο για το "λιγοψυχη"....όχι αγαπητή μου, το σημείο που περιγράφεις δεν υπάρχει....σου έρχονται κλάματα....όπως επίσης (σου εύχομαι να μην σου τύχει) το σημείο κάτω απο την παλάμη και λίγο πιο πάνω απο τον καρπό....:-SS :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (Επίσης στείλε μου στο mail το όνομα του καρδιολόγου αν θες έτσι για να ξέρω τι να αποφεύγω ή να είμαι υποψιασμένη.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!