Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Μερίδες: 6  


Υλικά
300 γρ. φρέσκα κληματόφυλλα
1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κιλό κρεμμυδάκια ξερά
1 μεγάλο φλιτζάνι ρύζι
1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο ματσάκι άνηθο
Λίγο μαϊντανό
Λίγο δυόσμο
Χυμός 3 λεμονιών
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεματίζετε τα κληματόφυλλα. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια και τα τρίβετε στον τρίφτη ή τα ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε το μισό λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Ξεπλένεται το ρύζι, το στραγγίζετε και το ρίχνετε στα κρεμμύδια. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τον άνηθο, το μαϊντανό και το δυόσμο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, αρκετό χυμό λεμονιού και 1/2 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε μέχρι να σωθεί το νερό. Βάζετε σε κάθε κληματόφυλλο ένα κουταλάκι από το μείγμα του ρυζιού και το τυλίγετε σφιχτά. Τοποθετείτε σε καθαρή κατσαρόλα τα ντολμαδάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι κι αλατοπιπερώνετε. Σεκπάζετε τα ντολμαδάκια με βαρύ πιάτο για να τα συγκρατεί στη θέση τους. Προσθέτετε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούς. Σιγοβράζετε για 1 ώρα. Συνοδέψτε τα ντολμαδάκια με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!

Show Emoticons