Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Σπανάκι με τυρί

Μερίδες 4 


Υλικά

750 γρ.  σπανάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 ΚΣ νερό
30 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένο
2 ώριμες τομάτες
375 γρ. τυρί
Αλάτι-πιπέρι
4 ΚΣ παρμεζάνα τριμμένη
2 ΚΣ φρυγανιά τριμμένη

Ετοιμασία
Βάζετε  το σπανάκι σε μια αντικολλητική κατσαρόλα μαζί με το νερό και λίγο αλάτι. Σιγοβράζετε επί 2-3 λεπτά. Στραγγίζετε το σπανάκι  και το βάζετε σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το σπανάκι κι αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά. Αλείφετε με βούτυρο ένα πυρίμαχο ταψάκι, το πασπαλίζεται με φρυγανιά τριμμένη και στρώνετε το μισό από το μείγμα με το σπανάκι. Σκορπίζετε από πάνω τις μισές από τις ψιλοκομμένες τομάτες και το μισό τυρί. Επαναλαμβάνεται τη διαδικασία. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα, καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!

Show Emoticons