Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Μυδοπίλαφο

Μερίδες: 4


Υλικά

1 κιλό μύδια
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κούπα τοματάκια πολτοποιημένα
1 ΚΣ τομάτα πελτέ
2 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ΚΣ σέλινο ψιλοκομμένο
1 καυτή πιπερίτσα
Αλάτι-πιπέρι
1 φλ. ρύζι για πιλάφι

Ετοιμασία
Πλένετε και ξύνετε τα μύδια καλά. Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, την καυτή πιπεριά. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ρύζι. Μόλις αρχίζει να βράζει η σάλτσα με τα μύδια προσθέτετε το ρύζι και ανάλογο νερό για το πιλάφι. Αποσύρετε από τη φωτιά, ενώ δεν έχει απορροφήσει όλα τα υγρά του κι εφόσον έχει μαλακώσει το ρύζι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!

Show Emoticons