Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Γαρίδες με φρέσκια σάλτσα

Μερίδες: 2

Υλικά
1 μικρό αγγουράκι
160 γρ. γαρίδες (περίπου 16 κομμάτια)
2 τομάτες μεγάλες ώριμες
1/2 ποτήρι τοματοχυμό
1 κουτ. ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. λάδι
Κόλιαντρο (ή μαϊντανό), βασιλικό ψιλοκομμένα
Αλάτι-πιπέρι

Μέθοδος
Καθαρίζουμε το αγγουράκι κι αφαιρούμε τους σπόρους, πασπαλίζουμε με αλάτι και το αφήνουμε για μισή ώρα. Βράζουμε τις γαρίδες ή τις ψήνουμε. Χτυπάμε στο μπλέντερ τις τομάτες, με τον χυμό, το ξύδι, το σκόρδο και το λάδι μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός. 
Ξεπλένουμε το αγγούρι, στεγνώνουμε κι κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε στο πολτό το κόλιαντρο, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, τις γαρίδες και το αγγούρι και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!

Show Emoticons