Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ο αντιγράψας, του αντιγράψαντος...

Τελικά οι γυναίκες στην πλειοψηφία μας είμαστε πολύ ζηλιάρες. Αντιγράφουμε μια δίαιτα, την καρπωνόμαστε και καλά πως ήταν της μαμάς μας κι αν το ψάξεις καλύτερα βρίσκεις πως αυτή που την "υιοθέτησε" απλά την αντέγραψε από κάποια φόρουμς. Δηλαδή το να σημειώσει στο τέλος της ανάρτησης από που προήλθε η δίαιτα που την έκανε "της μαμάς της" είναι κακό, είναι παρεξηγήσιμο! 
Υπάρχει λοιπόν πάντα ένα πάθος κι ένας παροξυσμός για οποιαδήποτε δίαιτα γίνεται της μόδας. Κι ενώ υπάρχουν κανόνες στη δίαιτα ώστε να αποφεύγεις κάποιες τροφές, ξάφνου σκάνε μύτη οι ερωτήσεις αν επιτρέπεται να φάνε μια από αυτές τις "απαγορευμένες" τροφές και τσουπ! και οι φωτογραφίες με τα πινακάκια των θρεπτικών συστατικών τους για να επιβεβαιώσουν τα άλλα μέλη αν όντως επιτρέπεται!
Ε, μα στάσου λίγο! Η οποιαδήποτε δίαιτα είναι σαφής. Βάδισε με αυτά που σου λέει. Όταν σου λέει: απαγορεύονται τα γλυκά, τα αναψυκτικά κλπ πως το καταλαβαίνεις; Η σοκολάτα δεν είναι γλυκό; Γιατί μοστράρεις την φωτογραφία με τα θρεπτικά συστατικά στη συσκευασία της; Απλά δεν τρως σοκολάτα ή οποιοδήποτε γλυκό. Κι όταν σου λέει όχι στα αναψυκτικά σημαίνει όχι και στο ανθρακούχο νερό! 
Ό,τι χαζό σκεφτεί το μυαλό του καθενός - καθεμιάς, το γράφει και πιστεύει πως θα πάρει το πράσινο φως να φάει το απαγορευμένο. Ή κάνεις την διατροφή όπως πρέπει ή δεν την κάνεις. Μην το κουράζεις περισσότερο.

Κλείνω την παρένθεση παραληρήματος μου και συνεχίζω: 
Έχω το συνήθειο όταν βλέπω μια δημοσιευμένη δίαιτα, να ψάχνω να βρω την πηγή της.  Με δυσκολεύει συνήθως αλλά πάντα καταφέρνω να φτάνω κάπου στο παρελθόν και να βλέπω πως η κάθε δίαιτα έχει αντιγραφεί κι έχει περαστεί από φόρουμ σε φόρουμ κι από μπλογκ σε μπλογκ... Ούτε πηγές να αναφέρονται ούτε τίποτε. Γιατί; Θα σας κλέψουν την δόξα; Δηλαδή ο χρήστης ή το μέλος που μοιράζεται μια δίαιτα, είναι χαζός που το κάνει κι εσύ εξυπνοπούλι που την "άρπαξες" για δική σου; 
Ας μην εξαιρέσω και τους άντρες! Υπάρχουν ορισμένοι που κάνουν το ίδιο. Κι όχι τίποτε άλλο, αυτοί είναι χειρότεροι γιατί ενώ δημοσιεύουν μια δίαιτα, την δημοσιεύουν και λανθασμένα! Βλέπεις αναρτήσεις που φάσκουν κι αντιφάσκουν οι διατροφικές πληροφορίες της δίαιτας που "δανείστηκαν" και ξέχασαν να ξεχρεώσουν!

Αυτό το χούι της "πνευματικής" κλεψιάς δυστυχώς δεν κόβεται κι ούτε πρόκειται να συμβεί ποτέ.


2 σχόλια:

  1. Να ρωτήσω; Ας ρωτήσω........ Μιλάς για μια δίαιτα που κυκλοφορεί σε μαι ομάδα στο facebook;
    Την έχω κάνει, δεν ήθελα πολλά κιλά, έχασα σχεδόν όσα ήθελα αλλά έφυγα από την ομάδα γιατί βαρέθηκα και συφίλιασα με τα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντού υπάρχει, όχι μόνο στο facebook. Αλλά δεν αναφέρομαι μόνο σε μια δίαιτα αποκλειστικά. Περισσότερο στέκομαι στο θέμα της αντιγραφής ενός θέματος που ποτέ -μα ποτέ όμως- δεν γράφουν την πηγή. Κάτι που συνέβη και σε μένα στο παρελθόν κι αναγκάστηκα να διαγράψω όλη την θεματολογία του blog μου. Αρκετά κορόϊδο είχα πιαστεί για να κάνουν τα εφέ τους άλλοι!

      Μπράβο που κατάφερες να χάσεις τα κιλά σου!
      Όσον αφορά τα σχόλια, εγώ να δεις τι διάβαζα εδώ στο μπλογκ!

      Διαγραφή

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!