Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Γλυκό που κάνει καλό;

Αυτή η διαφήμιση μου σπάει τα νεύρα! Θεωρώ ότι κοροϊδεύουν τον καταναλωτή με ωραία λόγια, ώστε να κάνουν ένα σαβουροχαλβά ντε και καλά "γλυκό που κάνει καλό". Ο χαλβάς για να έχει θρεπτική αξία και να κάνει κάλο, θα πρέπει να είναι με αγνά υλικά φτιαγμένος. Όταν είναι όμως βιομηχανοποιημένος το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειτε για γλυκό που κάνει καλό. Δυστυχώς όλες οι συσκευασμένες τροφές στην χώρα δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Όποια τροφή συσκευασμένη αγοράσεις κάθε άλλο παρά τα επιτρεπόμενα και σωστά υλικά έχει.
Αλλά ξέρουν ότι εμείς οι Έλληνες δεν χαμπαριάζουμε και από γενιά σε γενιά το "κατοχικό σύνδρομο" τρέχει ραγδαία -κι απ'ότι στην κατοχή ακόμη- έχουν βαλθεί να μας μπουκώνουν με αηδίες.

Σκέφτομαι ότι η διατροφή που κάνω μου επιτρέπει να τρώω άπαχο ζαμπόν, αλλά στην αγορά αυτό που πουλάνε για άπαχο ζαμπόν, άπαχο ίσως είναι αλλά ζαμπόν δεν είναι. Διαβάζεις τα συστατικά και παθαίνεις φρίκη από το τι περιέχει μέσα. Που για να φας μια φέτα, θα πρέπει να απαρνηθείς το ψωμί της μέρας με το άμυλο που περιέχει μέσα. Γι'αυτό σας λέω, μην πιστεύεται τέτοιες ηλίθιες διαφημίσεις. Όλα για το κέρδος τα κάνουν. Αν μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ταχίνι και έπειτα χαλβά (για να ξέρετε ότι όντως θα φάτε γλυκό που κάνει καλό), έχει καλώς! Διαφορετικά, όπου χαλβάς συσκευασμένος κρατάται απόσταση όσο 1 κομματάκι 30 γρ. για το καλό της νηστείας που λέει ο λόγος!  ;)


post signature

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons