Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Kυριακή 21-9-08: Δεν παίζομαι!

Την έκανα και σήμερα την μαλακία! Ότι είχα να ψήσω κοτόπουλο στον φούρνο, τελικά καταλήξαμε έξω σε ουζερί... Κι άντε τώρα εσύ να αντισταθείς στους ψαρομεζέδες! Το ευχαριστήθηκα, αλλά από αύριο τα κεφάλια μέσα, για να χάσω το επόμενο κιλό!

Σάββατο 20-9-08

Απ'το πρωί κράτησα σημειώσεις, όμως είχαμε επισκέψεις στο σπίτι κι έτσι....
Το τραπέζι μας είχε καρμπονάρα και πίτσες σπέσιαλ, μπύρες παγωμένες και παγωτό. Έφαγα λίγα απ'όλα!

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Παρασκευή 19-9-09

ΠΡΩΙΝΟ
Φραπέ με γάλα και 1κγ φρουκτόζη (32 θερμίδες)
2 κουλουράκια με σουσάμι και σταφίδες 40γρ. (130 θερμίδες)


ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Φακές 360γρ. (422 θερμίδες)
Νεκταρίνι 162γρ. (97 θερμίδες(


ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Φραπέ με γάλα και 1κγ φρουκτόζη (32 θερμίδες)
2 νεκταρίνια 338γρ. (194 θερμίδες)
1 μπισκότο γεμιστό (75 θερμίδες)


ΒΡΑΔΥΝΟ
1 γιαούρτι αγελάδος 2% (116 θερμίδες)
1κσ μέλι (60 θερμίδες)
2 νεκταρίνια 372γρ. (214 θερμίδες)


Σύνολο θερμίδων: 1372

Πέμπτη 18-9-08

ΠΡΩΙΝΟ
Φραπέ με γάλα και 1κγ φρουκτόζη (32 θερμίδες)
2 κουλουράκια με σουσάμι και σταφίδες 40γρ. (130 θερμίδες)


ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Πατάτες τηγανιτές 70γρ. (235 θερμίδες)
Αυγό τηγανιτό (150 θερμίδες)
Τυρί φέτα 42γρ. (155 θερμίδες)
Ψωμί 32γρ. (77 θερμίδες)
2 βανίλιες 126γρ. (38 θερμίδες)


ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Φραπέ με γάλα και 1κγ φρουκτόζη (32 θερμίδες)
2 νεκταρίνια 360γρ. (207 θερμίδες)


ΒΡΑΔΥΝΟ
1 γιαούρτι αγελάδος 2% (116 θερμίδες)
1κσ μέλι (60 θερμίδες)
4 βανίλιες 376γρ. (113 θερμίδες)


Σύνολο θερμίδων: 1345

Πάει κι αυτό!

Αργά αλλά σταθερά χάνω τα κιλά που έβαλα όλο αυτό το διάστημα που έκανα μια μικρή παύση (2 μηνών περίπου). Τα 6 κιλά που έβαλα ήταν αποτέλεσμα από ένα συνεχές φαγοπότι. Όταν έχεις καλή παρέα και το διασκεδάζεις οι περιορισμοί πάνε περίπατο. Το χάρηκα πάντως. Το φετινό το καλοκαίρι ήταν όμορφο. Ευχαριστήθηκα τις εξόδους μου με τον άντρα μου και την παρέα μας, χαρήκαμε τα μπάνια μας και μάλιστα φέτος μπήκα σε μικρότερο νούμερο μαγιό, κυκλοφόρησα και πάλι με παντελόνι που το λατρεύω... Επειδή όμως με ξαναπήραν στην δουλειά ε! μου ήρθαν και πάλι τα πάνω κάτω... Κουράζομαι πάρα πολύ και καμιά φορά δεν έχω κουράγιο να σημειώσω τι έχω φάει όλη την μέρα (όπως έγινε την περασμένη βδομάδα). Όμως το προσπαθώ και το αποτέλεσμα είναι να χάσω κιλό! Ίσως επειδή στην δουλειά μου όσο και να φας με το συνεχές τρέξιμο και την ταχύτητα που απαιτεί κάνεις καύσεις!

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Τετάρτη 17-9-08

ΠΡΩΙΝΟ
Φραπέ με γάλα και 1κγ φρουκτόζη (32 θερμίδες)
2 κουλουράκια με σουσάμι και σταφίδες 40γρ. (130 θερμίδες)


ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Πατάτες τηγανιτές 145γρ. (389 θερμίδες)
Τυρί φέτα 44γρ. (163 θερμίδες)
4 βανίλιες 426γρ. (128 θερμίδες)


ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Φραπέ με γάλα και 1κγ φρουκτόζη (32 θερμίδες)
2 νεκταρίνια 396γρ. (228 θερμίδες)
1 μπισκότο γεμιστό (75 θερμίδες)


ΒΡΑΔΥΝΟ
1 γιαούρτι αγελάδος 2% (116 θερμίδες)
1κσ μέλι (60 θερμίδες)
4 βανίλιες 456γρ. (137 θερμίδες)



Σύνολο θερμίδων: 1490

Τρίτη 16-9-08

ΠΡΩΙΝΟ
Φραπέ με γάλα και 1κγ φρουκτόζη (32 θερμίδες)
2 κουλουράκια με σουσάμι και σταφίδες 40γρ. (130 θερμίδες)


ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Κεφτέδες 150γρ. (400 θερμίδες)
Πατάτες τηγανιτές 70γρ. (235 θερμίδες)


ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Φραπέ με γάλα και 1κγ φρουκτόζη (32 θερμίδες)
2 νεκταρίνια 368γρ. (208 θερμίδες)

ΒΡΑΔΥΝΟ
1 γιαούρτι αγελάδος 2% (116 θερμίδες)
1κσ μέλι (60 θερμίδες)
2 βανίλιες 184γρ. (55 θερμίδες)
Νεκταρίνι 158γρ. (91 θερμίδες)


Σύνολο θερμίδων: 1359

Δευτέρα 15-9-08

ΠΡΩΙΝΟ
Φραπέ με γάλα μέτριο(σε καφετέρια)
1 σακουλάκι cookie-bites με γέμιση κακάο (348 θερμίδες)


ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
1 τοστ ζαμπόν-τυρί (360 θερμίδες)
Νεκταρίνι 172γρ. (99 θερμίδες)


ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Φραπέ με γάλα και 1κγ φρουκτόζη (32 θερμίδες)
1 μπισκότο γεμιστό (75 θερμίδες)

ΒΡΑΔΥΝΟ
Σπετζοφάι 250γρ. (596 θερμίδες)
2 πιπεριές γεμιστές με τυρί 
Βανίλες


Σύνολο θερμίδων: ...έχασα την μπάλα!!!

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Τι να προσέξετε όταν τρώτε έξω!

H προσπάθειά σας να χάσετε τα περιττά κιλά πέτυχε και καταφέρατε να κάνετε μια κομψή εμφάνιση στην παραλία. Πώς όμως να αντισταθείτε στις νοστιμιές της ταβέρνας και πώς να αρνηθείτε τους πικάντικους μεζέδες με το ουζάκι δίπλα στο κύμα; Tι διακοπές θα είναι αυτές, αν σε κάθε μπουκιά σας σκέφτεστε το λίπος που θα «εγκατασταθεί» στους μηρούς σας; Mπορείτε ωστόσο να απολαύσετε τα ελληνικά εδέσματα και να κάνετε και κάποιες παρασπονδίες, χωρίς να παχύνετε, αρκεί να ακολουθήσετε τις συμβουλές του Vita.

Πώς θα γλιτώσετε θερμίδες
Συνήθως όταν τρώμε έξω, βρίσκουμε ευκαιρία να δοκιμάσουμε φαγητά που δεν συμπεριλαμβάνονται στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Έτσι, εκτός από το κυρίως πιάτο, παραγγέλνουμε διάφορα ορεκτικά -τις περισσότερες φορές τηγανητά ή μαγειρεμένα με νόστιμες, αλλά λιπαρές σάλτσες-, τα οποία θα συνοδεύσουμε με αλκοόλ και στη συνέχεια ίσως με κάποιο επιδόρπιο. Aν αυτό συμβαίνει μία φορά την εβδομάδα, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Eπειδή όμως στις διακοπές τρώμε σχεδόν αποκλειστικά έξω, καλό είναι να προσέχουμε κάποια πράγματα, αν θέλουμε να αποφύγουμε τα παραπανίσια κιλά. 
● Ξεκινάτε πάντα το γεύμα σας με μία σαλάτα χωρίς σος· προτιμάτε το λαδόξιδο.
● Αποφεύγετε τα τηγανητά εδέσματα και ορεκτικά για περισσότερες από 1-2 φορές την εβδομάδα. Προτιμάτε τα βραστά ή ψητά.
● Είναι πολύ σημαντικό να έχετε τον απόλυτο έλεγχο του γεύματός σας. Όταν πηγαίνετε σε ψαροταβέρνες και ουζερί, να φροντίζετε πάντα πρώτα να «φτιάχνετε» το γεύμα στο πιάτο σας και μετά να το καταναλώνετε. Zητάτε από το σερβιτόρο να σερβίρει μαζί τα ορεκτικά και το κυρίως πιάτο.
● Το ψωμί θέλει προσοχή. Aν φάτε μία φέτα ψωμί, αποφύγετε στη συνέχεια να φάτε άλλο αμυλούχο φαγητό, όπως πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά κλπ. 
● Αποφεύγετε την επιλογή από τους δίσκους των ορεκτικών, γιατί παρασύρεστε σε υπερκατανάλωση μεζέδων. 
● Μην παραγγέλνετε αναψυκτικά με ζάχαρη, πίνετε νερό. Aν σχεδιάζετε να βγείτε για ποτό το βράδυ, τότε μη συνοδεύσετε και το γεύμα σας με αλκοόλ.
● Αποφύγετε την κατανάλωση δύο μεγάλων κυρίων γευμάτων την ίδια μέρα. Aυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι επειδή σχεδιάζετε να φάτε ένα καλό βραδινό πρέπει να μείνετε νηστικοί μέχρι εκείνη την ώρα. Kατά τη διάρκεια της ημέρας πρέπει να κρατάτε μια σταθερή δομή διατροφής (π.χ. πρωινό, ένα τοστ ή μία σαλάτα για μεσημεριανό και βραδινό στην ταβέρνα), που θα καλύψει την ανάγκη του οργανισμού για τροφή και θα βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού. 

Tι να προσέξετε στις ψαροταβέρνες
Στις ψαροταβέρνες η ποικιλία των θαλασσινών είναι μεγάλη και σχετικά ευνοϊκή για όσους προσέχουν το βάρος τους. Mε λίγη προσοχή θα φάτε καλά και δεν θα «φορτωθείτε» με θερμίδες.
Xταπόδι Tο χταπόδι αποτελεί ένα έδεσμα αρκετά χαμηλό σε λιπαρά, όπως άλλωστε τα περισσότερα θαλασσινά. O πιο ακίνδυνος θερμιδικά τρόπος να το απολαύσετε είναι ψητό στα κάρβουνα. Tο ξιδάτο χταπόδι είναι επίσης μια σχετικά ασφαλής επιλογή, καθώς το λάδι στο πιάτο αυτό προστίθεται μετά το μαγείρεμα. Aντίθετα, το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι καθώς και το χταπόδι πιλάφι είναι πιάτα που, αν και πολύ νόστιμα, παρέχουν αρκετές θερμίδες, κυρίως λόγω των λιπών που χρησιμοποιούνται κατά το μαγείρεμα. 
Xταπόδι ψητό:.........................93 Kcal (μία μερίδα)
Xταπόδι ξιδάτο:.......................250 Kcal (μία μερίδα)
Xταπόδι κρασάτο:....................287 Kcal (μία μερίδα)
Xταπόδι γιαχνί με πιλάφι:.........419 Kcal (μία μερίδα)

Kαλαμαράκια Tα τηγανητά καλαμαράκια αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα. Aν και τηγανητά, οπότε πιο επιβαρημένα με λιπαρά, αποτελούν καλύτερη επιλογή από το γεμιστό καλαμάρι με ρύζι και τυρί, το οποίο δίνει περισσότερες θερμίδες λόγω της γέμισής του. Aκόμα, καλύτερη επιλογή βεβαίως αποτελεί το ψητό καλαμάρι.
Kαλαμαράκια ψητά:......................75 Kcal
Kαλαμαράκια τηγανητά:................198 Kcal
Kαλαμαράκια γεμιστά με ρύζι:........390 Kcal

Γαρίδες Mία μερίδα βραστές γαρίδες (100 γρ.) θα σας δώσει μόνον 100 θερμίδες περίπου, και από αυτές λιγότερο από το 10% προέρχεται από λίπος. H αντίστοιχη ποσότητα από γαρίδες πανέ τηγανητές παρέχει 240 θερμίδες, εκ των οποίων το 45% περίπου προέρχεται από λίπος. Προτιμήστε να τις παραγγείλετε βραστές με λαδολέμονο ή ψητές και αποφύγετε τις τηγανητές, καθώς και τις γαρίδες σαγανάκι.

Mύδια Tα μύδια, όπως και τα στρείδια, από τη φύση τους έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε λίπος σε σχέση με τα άλλα θαλασσινά, και κατά συνέπεια περισσότερες θερμίδες. Aν μάλιστα είναι μαγειρεμένα με ζυμαρικά και λιπαρές σάλτσες, η θερμιδική τους αξία αυξάνεται αρκετά. Aποφύγετε λοιπόν το μυδοπίλαφο ή καταναλώστε μισή μερίδα.
Mύδια βραστά: .......................133 Kcal (μία μερίδα)
Mύδια τηγανητά: ....................250 Kcal (μία μερίδα)
Mύδια σαγανάκι: ....................465 Kcal (μία μερίδα)

Aστακός Tα 100 γρ. αστακού περιέχουν μόνον 1-2% λίπος και δίνουν περίπου 97 θερμίδες. H αστακομακαρονάδα είναι ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα, οι θερμίδες της όμως δεν εξαρτώνται μόνον από τα ζυμαρικά και τον αστακό, αλλά και από την ποσότητα του λαδιού που χρησιμοποιείται. H λιγότερο λιπαρή αστακομακαρονάδα δίνει τουλάχιστον 310 θερμίδες. H μαγιονέζα επιβαρύνει τον αστακό με επιπλέον θερμίδες και μειώνει την αξία της γεύσης του. O αστακός είναι προτιμότερο να συνοδεύεται με λαδολέμονο, το οποίο αναδεικνύει το άρωμά του.
● 1 κουταλιά μαγιονέζα:..........................100 θερμίδες
● 1 κουταλιά λαδολέμονο:.......................90 θερμίδες

Ψάρια Σε γενικές γραμμές αποφεύγετε τα τηγανητά ψάρια και προτιμάτε τα ψητά. Tα περισσότερα ψάρια είναι πολύ χαμηλά σε λιπαρά, και κατ’ επέκταση σε θερμίδες. H θερμιδική τους αξία μεταβάλλεται ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος. Έτσι, λοιπόν, αν θέλετε να φάτε κάτι διαφορετικό από ψητό ψάρι, χωρίς να επιβαρυνθείτε με πολλές θερμίδες, μπορείτε να επιλέξετε μπακαλιάρο πλακί (χωρίς πατάτες). Aν σας αρέσουν οι ψαρόσουπες (300-350 θερμίδες χωρίς αυγολέμονο), μπορείτε να τις προτιμήσετε άφοβα ως κυρίως πιάτο, συνοδεύοντάς το με βραστά λαχανικά και με μία φέτα ψωμί. Aν λατρεύετε τα τηγανητά ψάρια, παραγγείλτε μία μερίδα μπαρμπούνια τηγανητά, που παρέχουν 251 θερμίδες. Aν τώρα σας αρέσουν τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, το σκουμπρί, οι σαρδέλες κ.ά., θα πρέπει να γνωρίζετε ότι -αν και είναι πολύ υγιεινά- παρέχουν πολύ περισσότερες θερμίδες από τα υπόλοιπα. Γι’ αυτό, ένας λόγος παραπάνω, αυτά τουλάχιστον να τα παραγγείλετε είτε ψητά είτε στον ατμό (σολομός ψητός: 244 θερμίδες). Τις λιγότερες θερμίδες όμως τις δίνει το άλιπο ψάρι φιλέτο ψητό (110 θερμίδες). 
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ
Γαύρο τηγανητό 310 θερμίδες
Σαρδέλα με σάλτσα ντομάτας 177 θερμίδες
Γαρίδες τηγανητές 218 θερρμίδες 
Καβουροσαλάτα 180 θερμίδες 
Καραβίδες τηγανητές 316 θερμίδες
Ξιφία σουβλάκι 200 θερμίδες


ΑΝΤΙ ΓΙΑ
Αθερίνα τηγανητή 400 θερμίδες
Σαρδέλα τηγανητή 551 θερμίδες
Γαριδοπίλαφο 590 θερρμίδες 
Καβουροκεφτέδες 270 θερμίδες 
Στρείδια τηγανητά 368 θερμίδες
Ξιφία τηγανητό 350 θερμίδες



Oυζερί μια γλυκιά απειλή
Oι πλούσιες ποικιλίες που συνοδεύουν το ουζάκι είναι... απειλή για το βάρος σας. Kαλό είναι να αποφεύγετε τους τηγανητούς μεζέδες, γιατί είναι αρκετά επιβαρημένοι με θερμίδες και λιπαρά (κεφτέδες, κροκέτες, τηγανιά χοιρινό κλπ.). Προτιμήστε τους ψητούς, όπως χταποδάκι, γαρίδες κ.ά. Αυτά όμως στα οποία πρέπει οπωσδήποτε να αντισταθείτε είναι τα αλλαντικά, και ιδιαίτερα το λουκάνικο, το οποίο ακόμα και ψητό στα κάρβουνα είναι πολύ παχυντικό έδεσμα (345 θερμίδες), και το σπετζοφάι (596). Tο κυριότερο πρόβλημα, όταν πηγαίνει κανείς για φαγητό σε ουζερί, είναι ότι θεωρείται δεδομένη η κατανάλωση αλκοόλ, καθώς επίσης και το τσιμπολόγημα, αφού στα ουζερί το φαγητό αποτελείται αποκλειστικά από μεζέδες. Tο σημαντικότερο που πρέπει κανείς να προσέξει πηγαίνοντας σε ουζερί είναι η ποσότητα του φαγητού, αλλά και του ούζου που θα καταναλώσει. Mία δόση ούζου παρέχει 150 θερμίδες.
ΠΟΙΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΤΕ
Χταπόδι στα κάρβουνα 93 θερμίδες
Καλαμαράκια τηγανητά 198 θερμίδες
Ντολμαδάκια γιαλαντζί 641 θερμίδες 
Χόρτα 95 θερμίδες 
Πιπεριά Φλωρίνης 20 θερμίδες
Τυρί κασέρι ( 1 κομμάτι) 99 θερμίδες
Σύνολο 1.146



Tαβέρνες
Στις ταβέρνες συνήθως βρίσκετε πλούσια ποικιλία από ορεκτικά, μαγειρευτά, αλλά και από φαγητά της ώρας. Aκόμα και εκεί πάντως μπορεί κανείς να προσέξει τη διατροφή του.

Σαλάτες Aν περιμένετε το καλοκαίρι πώς και πώς για να απολαύσετε μεταξύ άλλων και τη χωριάτικη σαλάτα, ξανασκεφτείτε το. Mία χωριάτικη σαλάτα (2 ντομάτες, αγγούρι, πιπεριά, 2 κουταλιές λάδι, τυρί φέτα, 2-3 ελιές και κρεμμύδι) μπορεί να σας δώσει γύρω στις 465 θερμίδες. Σε συνδυασμό μάλιστα με το ψωμί, οι θερμίδες που θα πάρετε θα φτάσουν τις 600. H καλύτερη επιλογή σε αυτή την περίπτωση είναι 1 μερίδα χόρτα (95 θερμίδες) ή κολοκυθάκια βραστά με 1 κουταλιά λάδι (140 θερμίδες) ή μία μαρουλοσαλάτα (145 θερμίδες). Γενικά προτιμήστε σαλάτες που δεν επιβαρύνονται από τυρί, θαλασσινά, αλλαντικά και σος. Zητάτε πάντα να βάζετε εσείς το λαδόξιδο. 

Πρώτα πιάτα Φαγητό σε ταβέρνα χωρίς πρώτα πιάτα δεν γίνεται και, δυστυχώς, τα περισσότερα από αυτά είναι τηγανητά εδέσματα, όπως κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές και πατάτες, τα οποία απορροφούν πολύ λάδι. Aποφύγετε λοιπόν ό,τι μπορείτε από αυτά. Oι τηγανητές πατάτες, για παράδειγμα, τις περισσότερες φορές είναι περιττές, αφού το κυρίως πιάτο συνοδεύεται από αυτές ή από άλλη αμυλούχο τροφή. Aπό την άλλη, το τζατζίκι μπορεί να συνδυάζεται υπέροχα με τα τηγανητά λαχανικά, καθώς και με το χωριάτικο ψωμί, αλλά αυτός ο συνδυασμός δεν ευνοεί καθόλου τη «γραμμή» σας. Mην ξεχνάτε ότι και το τζατζίκι γίνεται από στραγγιστό γιαούρτι, που έχει πολλά λιπαρά. Για να μην το στερηθείτε όμως εντελώς, περιοριστείτε σε δύο κουταλιές και αποφύγετε τους παραπάνω συνδυασμούς. Oι πίτες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, έχουν όμως μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπα- ρά. Aν θέλετε οπωσδήποτε μία, αποφύγετε την τυρόπιτα, που είναι πιο λιπαρή (479 θερμίδες), καθώς και την κοτόπιτα (426 θερμίδες), και προτιμήστε τη χορτόπιτα ή τη σπανακόπιτα (350 θερμίδες). Aν μάλιστα δεν είναι φτιαγμένες από σφολιάτα, θα είναι ακόμα πιο υγιεινές και χαμηλότερες σε λιπαρά. Aν παραγγείλετε τυρί φέτα, ζητήστε να σας τη φέρουν χωρίς λάδι. Aπό τα πιο υγιεινά και διαιτητικά ορεκτικά είναι η φάβα και τα μαυρομάτικα φασόλια. 

Tης ώρας H καλύτερη επιλογή για κάποιον που θέλει να μην πάρει κιλά στις διακοπές είναι τα φαγητά της ώρας. 

Kοτόπουλο Για να αποφύγετε τις περιττές θερμίδες, στην κορυφή των προτιμήσεών σας πρέπει να είναι το κοτόπουλο, γιατί είναι πολύ χαμηλό σε λιπαρά - αρκεί να του αφαιρεθεί η πέτσα. Προτιμήστε σουβλάκι κοτόπουλο ή κοτόπουλο φιλέτο ψητό (130 θερμίδες).

Mπριζόλες Aν θέλετε κάτι πιο γευστικό από το κοτόπουλο, μπορείτε να διαλέξετε μία ψητή μπριζόλα -χοιρινή ή μοσχαρίσια-, αρκεί να μη φάτε το ορατό λίπος. Στην περίπτωση που επιλέξετε χοιρινό, ζητήστε ψαρονέφρι φιλέτο ή σουβλάκι.
Mοσχαρίσιο σουβλάκι: .........................226 θερμίδες
Mοσχαρίσια ψητή μπριζόλα:...................230 θερμίδες
Xοιρινή ψητή μπριζόλα:........................170 θερμίδες

Παϊδάκια Δυστυχώς, στο όνομά τους θυσιάζεται κάθε πρόθεση για δίαιτα. Aπό τα πιο γευστικά πιάτα μιας ταβέρνας, αλλά και τα πιο λιπαρά. Mία μερίδα παρέχει 444 θερμίδες. Kαλό θα ήταν λοιπόν, πριν τα παραγγείλετε, να εξετάσετε εναλλακτικές προτάσεις.

Mπιφτέκια Aποφύγετε τα μπιφτέκια ή τα τηγανητά κεφτεδάκια, γιατί ο κιμάς μπορεί να είναι πολύ λιπαρός. Έτσι, ενώ ένα μπιφτέκι από φρέσκο άπαχο κιμά μπορεί να δίνει μόνο 230 θερμίδες, ένα άλλο με προσμείξεις και αρκετό λίπος θα σας φορτώσει με 350 θερμίδες.

Mαγειρευτά Παρόλο που τα φαγητά της μεσογειακής κουζίνας όταν μαγειρεύονται σπίτι είναι υγιεινά, δεν ισχύει το ίδιο όταν τα τρώτε έξω. Γι’ αυτό αποφεύγετε φαγητά που περιέχουν κρέας ή κιμά. Για παράδειγμα, καλύτερα να προτιμήσετε μία μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας (206 θερμίδες) αντί για μακαρόνια με κιμά, τα οποία θα είναι επιβαρημένα με τις θερμίδες του κιμά (383 θερμίδες). Mε την ίδια λογική προτιμήστε γεμιστά με ρύζι (310 θερμίδες) παρά με ρύζι και κιμά (392 θερμίδες). Tα λαδερά φαγητά (μπριάμ: 346 θερμίδες, φασολάκια: 374 θερμίδες, ιμάμ μπαϊλντί: 377 θερμίδες) είναι η πιο ασφαλής επιλογή. Συνοδέψτε τα με μία φέτα ψωμί και λίγο τυρί για να έχετε ένα πλήρες γεύμα. Aν είστε λάτρεις του μουσακά (592 θερμίδες), περιοριστείτε σε μισή μερίδα ή προτιμήστε το παστίτσιο, που παρέχει λιγότερες θερμίδες (477). H καλύτερη επιλογή πάντως μεταξύ των δύο είναι οι μελιτζάνες παπουτσάκια (369 θερμίδες). Aπό τα μαγειρευτά ξεχάστε το κοκκινιστό κοτόπουλο με χυλοπίτες και τυρί (860 θερμίδες), καθώς και το μοσχάρι με χυλοπίτες και τυρί (996 θερμίδες).
ΠΟΙΟ ΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΤΕ
1 μαρουλοσαλάτα 145 θερμίδες
κολοκυθάκια τηγανητά 250 θερμίδες
Φιλέτο κοτόπουλο σχάρας 130 θερμίδες 
1 φέτα ψωμί 62 θερμίδες 
χαλβά σιμιγδαλένιο 179 θερμίδες
Σύνολο 766 θερμίδες


ΠΟΙΟ ΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ
Χωριάτικη σαλάτα 465 θερμίδες
Λουκάνικο χωριάτικο ψητό 345 θερμίδες
Πατάτες τηγανητές 236 θερμίδες 
Μοσχαράκι στη γάστρα 517 θερμίδες 
Μπακλαβά με παγωτό 649 θερμίδες
Σύνολο 2,212 θερμίδες



Σημείωση: Tο μέγεθος των μερίδων αλλά και ο τρόπος μαγειρέματος διαφέρουν από ταβέρνα σε ταβέρνα. Γι’ αυτό, οι θερμίδες που αναφέρονται είναι ενδεικτικές.

Πηγή: vita.gr

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Στένεψα!

Σήμερα πήγα για πληρωμές λογαριασμών και με την ευκαιρία βρήκα σε κατάστημα μια φούστα που την είχε σε τιμή ευκαιρίας. Το μεγεθός της ήταν 4 και στο μάτι έδειχνε πως θα μου ερχόταν μια χαρά. Την αγοράζω. Φτάνοντας στο σπίτι το πρώτο που έκανα ήταν να την δοκιμάσω. Η έκπληξη ήταν απίστευτη. Το 4άρι σε νούμερο έδειχνε τεράστιο επάνω μου και η φούστα να δείχνει να επιπλέει. Ήδη πια θα πρέπει να κοιτάω στα 3άρια σε νούμερα και μιας και η φούστα μου άρεσε αρκετά μάλλον θα πρέπει να την στενέψω!!!

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Shame on me!

Τι να σημειώσω πια... Πάνω που λέω άντε να οργανωθώ εκεί χαλάω το πρόγραμμα. Αυτή η πρωινή βάρδια στην δουλειά είναι άστα να πάνε. Ξυπνάω απ'τα άγρια χαράματα και γυρίζω το μεσημέρι ταλαιπωρημένη και κουρασμένη και όσο κι αν θέλω να διατηρήσω το ημερήσιο θερμιδικό μου διαιτολόγιο, η κούραση δεν με αφήνει. Δεν έχω καν την διάθεση να σημειώσω το τι καταναλώνω ημερησίως. Απλά ανοίγω το ψυγείο, τρώω ότι βρίσκω μπροστά μου και ξαπλώνω για να χαλαρώσω. Ξυπνώντας η μέρα έχει σχεδόν φύγει και το στομάχι κάνει πάρτυ... Μιλάμε ότι επί 8ώρου βάσεως κάνω συνεχώς "γυμναστική" θέλοντας και μη.
Η απογευματινή βάρδια μου αρέσει περισσότερο. Οργανώνομαι καλύτερα και το βράδυ επιστρέφοντας θα αρκεστώ σε κάτι πολύ ελαφρύ γιατί αυτό που επικρατεί στο μυαλό μου είναι να πέσω για ύπνο και να ξεκουραστώ.
Πρέπει να το παλέψω με αυτά τα δύσκολα της πρωινής βάρδιας...

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Παρασκευή 5-9-09

ΠΡΩΙΝΟ
Φραπέ με γάλα και 1κγ φρουκτόζη (32 θερμίδες)
2 κουλουράκια με σουσάμι και σταφίδες 40γρ. (130 θερμίδες)


ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Γεμιστά:
Ντομάτα 196γρ. (296 θερμίδες)
Πιπεριά 234γρ. (264 θερμίδες)

ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Φραπέ με γάλα και 1κγ φρουκτόζη (32 θερμίδες)
Μπισκότο Cookie (με κομματάκια σοκολάτας) 20γρ. (100 θερμίδες)

ΒΡΑΔΥΝΟ
Γεμιστά:
Ντομάτα 228γρ. (344 θερμίδες)
Πιπεριά 198γρ. (228 θερμίδες)
Νεκταρίνι 182γρ. (105 θερμίδες)


Σύνολο θερμίδων: 1336

Πέμπτη 4-9-08

ΠΡΩΙΝΟ
Φραπέ με γάλα και 1κγ φρουκτόζη (32 θερμίδες)
2 φρυγανιές συσκευασίας (67 θερμίδες)
1κγ βιτάμ light (18 θερμίδες)
1κγ μαρμελάδα φράουλα Ζωγράφος (9 θερμίδες)


ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Στραπατσάδα 240γρ. (280 θερμίδες)
Φέτα 30γρ. (111 θερμίδες)
Ψωμί 64γρ. (154 θερμίδες)

ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Φραπέ με γάλα και 1κγ φρουκτόζη (32 θερμίδες)
Τοστ με ζαμπόν & τυρί (360 θερμίδες)

ΒΡΑΔΥΝΟ
Γιαούρτι αγελάδος 2% (116 θερμίδες)
Νεκταρίνι 230γρ. (132 θερμίδες)


Σύνολο θερμίδων: 1396

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Τετάρτη 3-9-08

Επιστροφή στα συνηθισμένα μας! Καλό μήνα -έστω κι αργά- και καλό φθηνόπωρο. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του κι εγώ στον δικό μου. Το τελευταίο διάστημα έβαλα κάτι κιλάκια, αλλά εδώ είμαι πια και συνεχίζω την προσπάθεια για να χάσω και τα υπόλοιπα που χρειάζεται. Ανανεώνω και το τικεράκι έτσι η προσπάθεια θα φαίνεται σαν να γίνεται και πάλι απ' την αρχή. Το παλιό θα παραμείνει στην ανάμνηση, για να βλέπω μέχρι που κατάφερα κι έφτασα:

Αν τύχει και έχω παραπάνω καμιά θερμίδα στην ημέρα, να με συγχωρέσει η χάρη σας, αλλά όταν είσαι στο πόδι επί 8 ώρες (εργασία) και πονάει όλο το σώμα απ'την κούραση, θεωρώ ότι λογικό είναι ο οργανισμός να θέλει καμιά δύναμη παραπάνω!

Καλή αρχή μου! Για να δούμε τι έκανα σήμερα:

ΠΡΩΙΝΟ
Φραπέ με γάλα και 1κγ φρουκτόζη (32 θερμίδες)
2 κουλουράκια με σουσάμι και σταφίδες 40γρ. (130 θερμίδες)


ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Μπάμιες 260γρ. (400 θερμίδες)
Ψωμί 56γρ. (134 θερμίδες)

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
Τσάι Lipton Linea με 1 sweet 'n low (3 θερμίδες)

BΡΑΔΥΝΟ
Μπάμιες 260γρ. (400 θερμίδες)
Ψωμί 36γρ. (87 θερμίδες)
Νεκταρίνι 216γρ. (124 θερμίδες)


Σύνολο θερμίδων: 1310