Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Και το σημερινό μενού:

ΠΡΩΙΝΟ
Καφές φίλτρου με μια μερίδα γάλα και 1κγ φρουκτόζη
2 φρυγανιές με 1κγ Becel Light & 1κγ μαρμελάδα φράουλα Ζωγράφος

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
1 μπολ φακές
2 πορτοκάλια

ΑΠΟΓΕΥΜΑ (στη δουλειά)
Καφές φίλτρου σκέτος
1 πορτοκάλι

ΒΡΑΔΥΝΟ
1 γιαούρτι αγελάδος 2%
30γρ. δημητριακά διαίτης
1κσ μέλι


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα φαγητά και οι σαλάτες παραμένουν κανονικά μαγειρεμένα και με το λάδι τους. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός σε αυτό, παρά μόνο στο ότι οι μερίδες είναι μικρές. Έτσι για να μάθω να κάνω του κεφαλιού μου!

Παρασκευή 21-3-08

Και ξαφνικά πιάνω τον εαυτό μου να τρώει ασύστολα! Κάτι η κούραση στην δουλειά, κάτι η γνωστή μου τάση για γλυκό και διαπίστωσα όταν ανέβηκα στην ζυγαριά μου ότι άρχισα να χάνω και πάλι τον έλεγχο. Αποφάσισα ότι θα πρέπει να τον επανακτήσω κι αφού τα ωράρια στην δουλειά είναι δεδομένα κι όσο καιρό παραμείνω σε αυτήν -υπάρχει το ενδεχόμενο να παραταθεί η σύμβαση μου για πάνω από μήνα, μιας και την άλλη εβδομάδα λήγει- να προσαρμόσω και την διατροφή μου αναλόγως. Αρχής γενομένης από χθες. Δεν θα σημειώνω θερμίδες, απλά θα κρατάω ένα ημερολόγιο γενικής φύσεως μέχρι να μετατραπούν τα κιλά μου σε διψήφιο αριθμό!

ΠΡΩΙΝΟ
Καφές φίλτρου με μια μερίδα γάλα και 1κγ φρουκτόζη
2 φρυγανιές με 1κγ Becel Light & 1κγ μαρμελάδα φράουλα Ζωγράφος

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
1 μπουτάκι κοτόπουλου με την πέτσα
1 μπολ (κρέμας) σαλάτα λάχανο

ΑΠΟΓΕΥΜΑ (στη δουλειά)
Καφές φίλτρου σκέτος
1 πορτοκάλι

ΒΡΑΔΥΝΟ
1 γιαούρτι αγελάδος 2%
30γρ. δημητριακά διαίτης
1κσ μέλι

Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Καλή αποκριά!



Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους να έχετε καλή αποκριά και φυσικά καλή Καθαρή Δευτέρα!

Προσοχή στα σαρακοστιανά βεβαίως-βεβαίως κι οπωσδήποτε με μέτρο!

Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

Προσαρμογής το ανάγνωσμα!


Έχω κάτι μερούλες που δεν έχω ενημερώσει το μπλογκ, αλλά ακόμη και το σημειωματάριο μου είναι μπερδεμένο κι αυτό. Απ' την Δευτέρα που ξεκίνησα δουλειά προσπαθώ να προσαρμόσω την ζωή μου και τις συνήθειες μου με αυτή. Μου ήταν λίγο δύσκολο να βάλω μια τάξη τις δύο πρώτες μέρες, αλλά πια αφού άρχισα και να μαθαίνω πως κυλά το πρόγραμμα στην δουλειά άρχισα και να προσαρμόζομαι. Διατροφικά αυτή η εβδομάδα κύλησε από καλά έως και μέτρια καλά.
Στην ζυγαριά δεν ανέβηκα, αλλά θα το κάνω την άλλη βδομάδα. Οι βάρδιες στην δουλειά δεν είναι βολικές για να συνεχίσω να 
κρατάω σημείωσεις με το οτιδήποτε τρώω, ειδικά το απόγευμα. Αυτή την βδομάδα θα εργάζομαι απόγευμα και έτσι θα είναι μια αποτοξινωτική εβδομάδα. Δυστυχώς όσο και να θέλω το μεσημεριανό είναι ανύπαρκτο. Το μόνο που θα κάνω είναι να μεταφέρω το πρωινό μισή ώρα πριν φύγω για δουλειά. Το δε βραδυνό θα το τρώω στην δουλειά κι αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από ένα τοστ κι ένα πορτοκάλι. Γενικά το πρόγραμμα αυτής της βδομάδας (χωρίς να υπάρξουν αλλαγές θέλω να πιστεύω) έχει ως εξής:

ΠΡΩΙΝΟ
Καφές φίλτρου με 1κγ φρουκτόζη & 1 μερ. γάλα (32 θερμίδες)

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ (12:30 το μεσημέρι)
1 γιαούρτι αγελάδος 2% (116 θερμίδες)
30γρ. δημητριακά light (167 θερμίδες)
1κσ μέλι (60 θερμίδες)

ΑΠΟΓΕΥΜΑ (10' διάλειμμα στη δουλειά)
Καφές φίλτρου με 1κγ φρουκτόζη & 1 μερ. γάλα (32 θερμίδες)

ΒΡΑΔΥΝΟ (15' διάλειμμα στη δουλειά για φαγητό)
1 τοστ με ζαμπόν & τυρί
1 πορτοκάλι

Επί 5 μέρες που θα'μαι απόγευμα αυτό θα είναι το πρόγραμμα μου. Δυστυχώς δεν μπορώ να έχω μαζί μου ταπεράκια με φαγητό, γιατί μέχρι να φύγεις απ' το πόστο σου για να κάνεις διάλειμμα στο κηλικίο έχεις ήδη φάει το 5' στην διαδρομή. Κι επιπλεόν το να τρως νωρίς το φαγητό σου είναι μεγάλη υπόθεση τελικά και βοηθά πολύ περισσότερο στην απώλεια απ' το να φας αργά το βράδυ, πράγμα που σημαίνει ότι 11 παρά που θα επιστρέφω στο σπίτι είναι ήδη πολύ αργά για να φάω κανονικό φαγητό. Άστε που αυτό που θέλω εκείνη την ώρα είναι να πέσω για ύπνο!

Να σημειώσω κάτι ακόμη: δεν θα ήθελα κανείς να προσαρμόσει το παραπάνω πρόγραμμα στον εαυτό του. Είναι μια καθαρά προσωπική επιλογή λόγω των συνθηκών εργασίας μου. Ο καθένας σας γνωρίζει πολύ καλύτερα τι θέλει να κάνει με την διατροφή του και δεν χρειάζεται να δανείζεστε ιδέες από αλλού για να τις εφαρμόζεται.