Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2007

Μπιφτέκια Light



Θερμίδες το κάθε μπιφτέκι: 375

Υλικά
1 ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο,
1 ½ κούπα κρεμμύδι τριμμένο,
5 αυγά,
1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη,
2 κολοκυθάκια τριμμένα,
1 πιπεριά κόκκινη τριμμένη,
200γρ μανιτάρια τριμμένα,
10 κουταλιές λάδι,
8 κουταλιές τυρί πικάντικο άπαχο,
αλάτι, πιπέρι,
1 κουταλάκι ρίγανη,
γαλέτα (όσο χρειάζεται για να δέσει το μείγμα)

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τον κιμα (προσέχουμε ο κιμάς να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) με τα αυγά μέχρι να δέσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πιπέρι το αλάτι και τη ρίγανη και το τυρί το τριμμένο. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, την πιπεριά, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα στραγγίζουμε καλα. Ρίχουμε ένα ένα τα υλικα που τρίψαμε και ανακατευουμε για να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο. Στο τέλος προσθέτουμε την ντομάτα. Τα πλάθουμε σε μερίδες 250γρ. Και τα ψήνουμε στη σχάρα (προσοχή τα μπιφτέκια να μην είναι πολύ χοντρά).

Ψητα λαχανικα: κόβουμε σε μεγάλα κομματία πιπεριές, μανιτάρια, μελιτζάνες και κολοκύθια μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια τα ραντίζουμε με balsamico και ρίγανη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!

Show Emoticons