Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2007

Η Δίαιτα Άτκινς

Πρωτοεμφανίστηεκ στην Αμερική στα τέλη του 1970 και ακολούθησαν δύο "βελτιωμένες" επανεκδόσεις ης -η τελευταία πριν από δύο χρόνια. Η δίαιτα βασίζεται στην κατά βούληση κατανάλωση πρωτεϊνών και λιπώ (χωρίς κανένα περιορισμό στις ποσότητες) και στην μικρή και ελεγχόμενη κατανάλωση υδατανθρακών. Προσοχή, γιατί η πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών είναι πολύ υψηλή και των φυτικών ινών ιδιαίτερα χαμηλή.

ΔΕΥΤΕΡΑ
Πρωϊνό: 1/2 ποτήρι χυμός, 2 αβγά.
Μεσημεριανό: Κοτόπουλο ψητό ή βραστό, 1 φλιτζάνι αγγούρι.
Βραδυνό: Κοτόπουλο ψητό ή βραστό.

ΤΡΙΤΗ
Πρωϊνό: 1/2 ποτήρι χυμός, 1 φέτα τυρί, 1 φέτα ζαμπόν.
Μεσημεριανό: Ψάρι ψητό ή βραστό, 1 φλιτζάνι μαρούλι.
Βραδυνό: Ψάρι ψητό ή βραστό.

ΤΕΤΑΡΤΗ
Πρωϊνό: 1 φρυγανιά, 1 φέτα τυρί, 1 φέτα ζαμπόν
Μεσημεριανό: Ομελέτα, 1 φλιτζάνι βραστά κολοκυθάκια.
Βραδυνό: Ομελέτα.

ΠΕΜΠΤΗ
Πρωϊνό: 1/2 ποτήρι γάλα, 1αβγό.
Μεσημεριανό: Μοσχάρι, 1 φλιτζάνι λάχανο.
Βραδυνό: Μοσχάρι.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πρωϊνό: 1 φρυγανιά, 1 κουταλάκι βούτυρο, μία φέτα ζαμπόν.
Μεσημεριανό: 1 μερίδα φασολάκια.
Βραδυνό: Κοτόπουλο ψητό ή βραστό.

ΣΑΒΒΑΤΟ
Πρωϊνό: 1 μικρό φρούτο, 3 φέτες τυρί.
Μεσημεριανό: 1 κονσέρβα τόνος σε νερό, 1 φλιτζάνι αγγούρι.
Βραδυνό: 1 κονσέρβα τόνος σε νερό.

ΚΥΡΙΑΚΗ:
Πρωϊνό: 1/2 ποτήρι χυμός, 1 αβγό.
Μεσημεριανό: 1 μοσχαρίσια μπριζόλα, 1 φλιτζάνι χόρτα.
Βραδυνό: 1 μοσχαρίσια μπριζόλα.



_________________________________________
1o ΣΤΑΔΙΟ – 14 ΗΜΕΡΕΣ

ΟΧΙ ΖΑΧΑΡΗ – ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΥΔΑΤΑΘΡΑΚΩΝ (20 γρ. / ημέρα)


ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ 0 ή ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΥΔΑΤΑΘΡΑΚΩΝ

ΨΑΡΙΑ ΚΡΕΑΣ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
  • Τόνος
  • Σολωμός
  • Πέστροφα
  • Σαρδέλες
  • (και άλλα) Χοιρινό
  • Ζαμπόν
  • Μοσχάρι
  • Αρνί
  • Βοδινό
  • Ελάφι
  • (και άλλα) Γαλοπούλα
  • Χήνα
  • Κότα
  • Πάπια
  • Ορτύκι
  • (και άλλα)

ΑΥΓΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΤΥΡΙ
  • Τηγανητά
  • Καγιανά
  • Πωσέ
  • Βραστά
  • Ομελέτα
  • (και άλλα) Στρείδια
  • Κτένια
  • Μύδια
  • Καλαμάρι
  • Γαρίδες
  • Αστακός
  • Καβούρια
  • (και άλλα) Cream
  • Cottage
  • Cheddar
  • Μοτσαρέλα
  • (και άλλα αφού ελεγχθούν πόσους Υδατάνθρακες περιέχουν)

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ
(ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΛΗΨΗΣ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ 20 γρ.)

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΑ
  • Μαρούλι, Αντίδι, Μαϊντανός, Αγγούρι, Ραπάνι, Μάραθος, Πιπεριές, Σέλινο, Μανιτάρια, Ελιές

Στις Σαλάτες βάζουμε:
  • Αλατοπίπερο, Άνηθο, Θυμάρι, Βασιλικό, Ρίγανη, Δενδρολίβανο
  • Ελαιόλαδο, Λεμόνι, Ξύδι, Τριμμένο τυρί, Μπέϊκον, Μανιτάρια, Αντσούγιες





Άλλα ΛΑΧΑΝΙΚΑ χαμηλών υδατανθράκων

  • Σπαράγγι, Φασολάκια, Λάχανο, Κουνουπίδι, Μελιτζάνα, Κρεμμύδια, Μπάμιες, Σπανάκι, Μπρόκολο, Πράσο, Αβοκάντο, Τομάτα, Κολοκυθάκια, Σελινόριζα, Αγγινάρες.


ΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΕΛΑΙΑ
  • Ελαιόλαδο και όλα τα φυτικά Έλαια, Βούτυρο, Μαγιονέζα (περιορισμένη ποσότητα).

ΟΧΙ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ

Πίνουμε:
Νερό, Καφέ, Τσάι, Σόδα (κοιτάμε την ετικέτα)
Ροφήματα ΧΩΡΙΣ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ και ΖΑΧΑΡΗ (κοιτάμε την ετικέτα)

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΖΑΧΑΡΙΝΗ (όχι άλλα υποκατάστατα)

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ
  • Ψωμί, Φρούτα, Δημητριακά, Αμυλώδη Λαχανικά, Γαλακτομικά (εκτός βουτύρου, περιορισμένης ποσότητας κρέμας γάλακτος, επιλεγμένων τυριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!

Show Emoticons