Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2007

Μελιτζάνες Ιμαμ - Μπαϊλντί

Υλικά (για 6 άτομα)
1 κουταλάκι ξερός δυόσμος
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαιντάνος
1 ½ κιλό μέτριες μελιτζάνες φλασκές
3 κομμένες σε ροδέλες ντομάτες
Αλάτι και πιπέρι
4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
½ κιλό περίπου,κομμένα φέτες κρεμμύδια
8 κουταλιές ελαιόλαδο
1κιλό ώριμες ξεφλουδισμένες & ψιλοκομμέννες ντομάτες

Ετοιμασία
  • 1. Πλένετε τις μελιτζάνες. Τις χαράζετε με το μαχαίρι στη μέση, τις πασπαλίζετε με αλάτι, τις βάζετε στο νερό 1 ώρα περίπου να ξεπικρίσουν, και τις αφήνετε να στραγγίσουν.
  • 2. Ψήνετε τις μελιτζάνες στο grill με 4 κουταλιές ελαιόλαδο και αφαιρείτε την ψύχα τους.
  • 3. Αναμιγνύεται σε μία κατσαρόλα τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το σκόρδο, το μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι 1κ.γ. ζάχαρη και το υπόλοιπο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. Προσθέτετε την ψίχα που έχετε αφαιρέσει από τις μελιτζάνες και τα βάζετε στη φωτιά να βράσουν επί 20 λεπτά.
  • 4. Βάζετε τις μελιτζάνες σ’ ένα ταψάκι και τις γεμίζετε με την γέμιση που έχετε κάνει. Προσθέτετε την ντομάτα κομμένη σε ροδέλες επάνω στις μελιτζάνες και τις ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 45 λεπτά.
  • 5. Σερβίρονται χλιαρές ή κρύες.

Θερμίδες ανά μερίδα: 282

2 σχόλια:

  1. Τα κρεμμυδια γλυκαινουν το φαγητο απο μονα τους,
    αν παραλειπαμε τη ζαχαρη?Θα μου πεις σιγα το πραμα αλλα.....ο,τι
    γλυτωνουμε καλο ειναι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άννα-Μαρία πρέπει να ομολογήσω ότι την συνταγή την έκλεψα από διαιτοσελίδα. Το να βάλεις ένα κουταλάκι ζάχαρη σε ένα φαγητό 6 ατόμων δεν έγινε δα και τίποτε. Άλλωστε μπαίνει για να γίνει η σάλτσα νόστιμη.
    Προσωπικά όταν φτιάχνω ιμάμ (φέτος δεν έχω φτιάξει καθόλου) δεν βάζω ποτέ ζάχαρη γιατί ποτέ δεν πάει το μυαλό μου εκεί!

    Εν καιρώ θα βάζω συνταγές. Σήμερα κοίταζα κάτι ένθετα παλιά από περιοδικά και είδα ότι μερικές συνταγές έχουν και τις θερμίδες ανά μερίδα, οπότε και θα τις δημοσιεύσω!

    Πολλά φιλιά κι ευχαριστώ για τα σχόλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!