Σάββατο, 16 Ιουνίου 2007

Βάση για τάρτες



Υλικά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 γλυκού αλάτι
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. πολύ παγωμένο άπαχο γάλα (και 1 κουτ. επιπλέον)

Εκτέλεση
Σ'ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Σ'ένα μικρό μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο και το γάλα χωρίς να τ'ανακατέψετε και τα προσθέτετε στο μίγμα αλευριού. Ανακατεύετε ελαφρά μ'ένα πηρούνι. Ζυμώνετε λίγο και φτιάχνετε με τη ζύμη 2 μπάλες. Βάζετε κάθε μια μπάλα ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες. Πιέζετε ώστε να γίνει ένας παχύς επίπεδος δίσκος με διάμετρο 12.5 εκ. περίπου. Βάζετε σε σακουλάκαι πολυμπάγκ, κλείνετε και παγώνετε για 15 λεπτά στο ψυγείο. Ανοίγετε κάθε κύκλο πάνω σε μία καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Τους τοποθετείτε σε 2 ταψάκια για τάρτα των 22 εκ. και χαρακώνετε τις άκρες για να μην στραβώσουν στο ψήσιμο.
Εάν θέλετε να ψήσετε τις τάρτες άδειες, τρυπάτε τη βάση και τις πλευρές μ' ένα πηρούνι. Τρυπάτε εκεί όπου η βάση της ζύμης και οι πλευρές συναντούνται. Εάν η ζύμη και η γέμιση πρόκειτε να ψηθούν μαζί, μην τρυπήσετε. Ψήνετε για 8-10 λεπτά στους 230 βαθμούς έως ότου ροδοκοκκινήσει η ζύμη. Κρυώνετε πάνω σε σχάρα.

Μερίδες: 20
Θερμίδες ανά μερίδα: 80

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!

Show Emoticons