Σάββατο, 16 Ιουνίου 2007

Κρέμα τύπου καραμελέ


2 αυγά ολόκληρα και 2 ασπράδια
1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
4 φλ. τσαγιού γάλα άπαχο
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. βανίλια

Χτυπάτε τα αυγά σε μεγάλο μπολ. Ρίχνετε ζάχαρη, αλάτι, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σιγά σιγά προσθέτετε το γάλα και μετά τη βανίλια. Αδειάζετε το μίγμα σε μικρά φορμάκια και τα βάζετε σε βαθύ ταψί. Ρίχνετε νερό στον πάτο του ταψιού μέχρι τα 2/3. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για 30 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα μπήξετε μέσα σ'ένα φορμάκι βγει καθαρό. Τα βγάζετε απ'το φούρνο, τ'αφήνετε να κρυώσουν και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρεται.

Μερίδες 10
Θερμίδες ανά μερίδα: 80

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!

Show Emoticons