Κυριακή, 10 Ιουνίου 2007

Γλυκό με ψητά μήλα

Για 8 άτομα
Ψήσιμο: 5 ώρες
Ανά μερίδα: 265 kcal



Υλικά
2,5 κιλά μήλα (κατά προτίμηση ξυνόμηλα)
60 γρ. βούτυρο
Φλούδες 3 πορτοκαλιών
200 γρ. κρέμα γάλακτος χωρίς λιπαρά
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
6 κουτ. σούπας CANDEREL



Εκτέλεση
Την προηγούμενη ημέρα:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 120° C. Ξεφλουδίζετε τα μήλα και τα κόβετε στα δύο, αφαιρείτε την καρδιά και τεμαχίζετε σε φέτες. Βουτυρώνετε ένα ταψί για σουφλέ με διάμετρο 22 με 25 εκατοστά. Βάζετε μία στρώση φέτες σε όλη τη βάση του ταψιού. Τις αλείφετε με λειωμένο βούτυρο με τη βοήθεια ενός πινέλου. Τοποθετείστε ¾ φλούδα πορτοκαλιού σε λωρίδες. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με διαδεχόμενες στρώσεις μέχρι να εξαντληθούν τα μήλα. Καλύπτετε το ταψί με ένα πιάτο που θα κρατά τη θερμοκρασία και αφήνετε να ψηθεί για 5 ώρες. Αφήνετε να κρυώσει 2 με 3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζετε 10 ώρες στο ψυγείο.


Την επόμενη ημέρα

Αναμειγνύετε την κρέμα γάλακτος με το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε CANDEREL και ανακατεύετε ξανά. Διατηρήστε στο ψυγείο. Μεταφέρετε το γλυκό σε μια πιατέλα. Σερβίρετέ το κρύο, συνοδευόμενο από τη γλυκόξυνη κρέμα που την παρουσιάζετε σε μπολ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!

Show Emoticons